Мисия „Рокля за всяка шаферка“ – възможна!

Мисия „Рокля за всяка шаферка“ – възможна!

В разгара  на сезона на сватбите един от актуалните въпроси за булката и нейните приятелки е как ще бъдат облечени шаферките. Това е доста сложна задача, понеже имаме да съобразим няколко фактора, които понякога са в конфликт. Както знаете, повече жени на едно място трудно могат да стигнат до консенсус относно една и съща визия по темата за външният си вид – това е почти мисия невъзможна, но не съвсем.

 

Обикновено темата за сватбата е вълнуваща за всяко момиче, ето че приказката от детските й мечти да бъде принцеса става реалност! И за това тя иска всичко да е перфектно! Мисли за всеки детайл на своята сватба, за да бъде този ден много специален и неповторим - точно както  приказката на мечтите й.

В повечето случаи сватбата се придържа към тема или цвят и цялата концепция на събитието се изгражда около това. Това е прекрасно понеже по този начин се получава една наистина много приказна картина, в която гостите биват потопени и заедно с младоженците успяват да изживеят незабравим празник, за който носят спомена и разказват дълго след това.

 

В нашите представи всичко това изглежда хармонично и лесно постижимо, но на практика самата организация си изисква доста работа и често е съпътствана от различни спънки и нерви. Тогава на помощ идват специалистите.

 

Аз, като моден дизайнер, ще засегна темата за облеклото на шаферките. Понеже шаферките изпълняват една от важните роли на всяка сватба е много важен техният външен вид. Обикновено в ролята на шаферки влизат най-добрите приятелки на булката.  Те са важни участнички в повечето ритуали, фотосесията и организацията на цялото събитие. Вълнението на шаферките, е не по- малко от на самата булка. Това е сватбата на една от най-добрите им приятелки! Това е един празник, една приказка, в която с радост искат да участват и с готовност  искат да помагат с всичко което могат!

 

До тук добре - що се отнася до вълнението, подкрепата и даването на съвети, в момичешките компании е много вълнуващо да се обсъждат тези теми.

 

Но щом дойде време за организацията и избиране на тоалети на шаферките, обикновено се получава едно напрежение и това е напълно нормално.  Булката има собствена визия и представа за своята сватба - шаферките, като важна част от нея,  иска да изглеждат по определен начин. Тук идва проблемът - всяка жена има собствена индивидуалност, облича се в определен стил и има различна фигура. Оказва се, че е много трудно един и същ модел рокля да отива на всички, да пасне на всяка фигура и всички  шаферки да се чувстват комфортно.

 

Проблемът с изборът на тоалети за шаферките има няколко решения, на които ще обърнем внимание в тази статия, като се надяваме да бъдем максимално обективни и полезни:

 

Решение 1: Купуване на готови рокли за шаферките

 

Този вариант крие най-много подводни камъни. Както споменахме много рядко един и същи модел ще бъде по вкуса на всички момичета и трудно се намират рокли, които да пасат на всяка фигура. Ако все пак се спрете на този вариант, в никакъв случай не се хвърляте на сложен и скъп готов модел - корекцията на такива рокли е много сложна и ще ви излезе още по-скъпо. Съветът ми е да заложите на изчистен модел с проста конструкция, по възможност от разтеглива материя, за да може по-лесно да пасне на всички. Роклята нека бъде в желаният цвят на сватбата или в екрю , бяло или бежово с аксесоари в цвета или темата на сватбата.

 

Решение 2: Булката купува плат и всеки си шие каквото реши.

 

Този вариант е популярен напоследък и имаме доста поръчки от този тип. Така  булката е спокойна, че шаферките ще бъдат в тон с цвета на сватбата, а шаферките имат свободата да изразят  своята индивидуалност, като измислят сами модела на роклята си. Тук мога да дам следният съвет- идеята е супер и с радост изпълняваме желанията на дамите, но е хубаво преди да се купи плата за шаферските рокли да се направи консултация с дизайнер. 

  • Обсъдете избраните модели - някои рокли изглеждат много добре на снимка, но не са особено удобни и подходящи за танци и забавление. Още повече не всеки модел отива на всяка фигура –дизайнерът ще знае как да подчертае красотата и предимствата ви и да скрие частите, които не харесвате особено. Ние от модна къща Princeska разработихме специални модели трансформиращи рокли Infinity Classic и Infinity Romantic за шаферки, които могат да се ушият във всеки цвят и пасват на различни фигури.  Трансформиращите рокли могат да се носят в безброй много комбинации, така че всяка шаферка може да избере своят вариант.  
  • Обсъдете видът на плата - различните материи се държат по различен начин при шиене и не всеки модел ще седи добре от всяка материя.

Съветът ми е преди да се инвестират пари в покупката на плат, да се обсъди цветът и моделите на шаферските рокли със специалист, който да може да ви насочи към най-добрият вариант на материя и да ви ориентира за цената й.  Повечето дизайнери са на ясно какво се предлага на пазара за платове и могат да предложат материя спрямо определеният бюджет за шаферски рокли. Може да оставите ангажимента за закупуване на плат на самия дизайнер – със сигурност той най-добре знае къде ще намери всичко необходимо на най-добра цена.

 

Решение 3: Шаферски рокли под наем

 

Това не е много популярен вариант, но е най- икономичен и рационален. По този начин бюджетът за шаферски рокли наистина е минимален, а и не пълниш гардеробът си с нещо излишно, което в по-голям процент от случаите се облича само веднъж -  на сватбата на приятелката ти.  Тук отново има питане относно модела и дали той ще е по вкуса на всички шаферки. За това ние от модна къща Princeska помислихме по този проблем и създадохме  Рокля Infinity Romantic специално разработена за шаферки. Това е една рокля, пасваща на всяка фигура и с безкрайно много лица. Вариантите за деколте и гръб са над 100 и границата им е само вашето въображение. С Рокля Infinity Romantic всяка дама може да подчертае собственият си стил и в същото време да е в тон със сватбата, като има и още едно предимство – само с няколко движения може да смени визията си по време на самото събитие – спрямо настроението си или климатичните условия. Ако е прекалено топло може да заложи на голи рамене или тънки презрамки, а ако захладнее - да покрие раменете си с красиви феерични ръкави.

 

Независимо на кой от вариантите ще се спрете, ви пожелавам много забавление и приказни емоции на предстоящите сватби, понеже това е важно приказно събитие в животът на всяко момиче. Бъдете красиви, бъдете себе си и не забравяйте, сватбата е един ден, а истинското приятелство е за цял живот…

 

Анни Дамянова -моден дизайнер на модна къща Princeska

Вдъхновена от изминалото Световното първенство по художествена гимнастика, искам да ви разкажа за една моя голяма страст – красивите костюми на гимнастичките. Триката по художествена гимнастика са като истинско бижу - произведение на изкуството, което изглежда толкова приказно и нереално за изработка…

прочети още

В навечерието на летният сезон, дизайнерката на Princeska Ани Дамянова заложи на феерични рокли и туники подходящи за всеки повод. Ревюто беше открито от най-голямото вдъхновение на дизайнерката – дъщеря й, която изтанцува красиво съчетание със сложни фигури.

прочети още

Наближава Halloween. Това не е български празник, но децата обикновено го очакват с трепет и вълнение. Може би защото в България няма карнавал….  

прочети още

Вече е началото на септември и носталгията на изминалите летни дни и морски приключения започва да ни застига. Всяка година с моята малка Принцеска се опитваме да си занесем частица от вълнуващите места, които сме посетили в нашия дом.  Събираме прекрасни малки камъчета – спомени, нежно оформени от величествената прегръдка на морето и планината.

прочети още

Ветрилото е прекрасен аксесоар, който освен прохлада може да внесе много красота и елегантност в нашият стил. В миналото нежният му полъх е бил, както признак на класа, престиж и великолепие, така и таен език на любовта…

прочети още

Как живеят децата ни? Какво ги учим с ежедневното ни отношение към тях?

прочети още

Времето се затопли и се появи усмихнатото слънчице навън. Малката Принцеска пита: „Кога ще дойде пролетта?“.

прочети още

Много благодарим на в. "БАНКЕРЪ" за прекрасната статия: Три поколения български дизайнери стъпиха на подиума на Sofia Fashion Week

прочети още

Искаме да споделим с вас една изненада. Нашето предстоящо участие на най-голямото модно събитие в България Sofia Fashion Week 2016. С голямо вълнение и вдъхновение подготвяме новата си колекция и артистичното й представяне

прочети още

Най-добрият начин да сложиш детето да спи, да го успокоиш, развеселиш или заинтригуваш е като му прочетеш приказка. А известно ли ви е, че „вълшебните истории“ могат да изпълняват ролята и на психолог?

прочети още

Винаги сме споделяли, че изработваме дрехите специално за вашите деца с много любов и с внимание към всеки детайл. Това е така, защото ние самите сме родители, всъщност така започна всичко...

прочети още

Половин година, след създаването на Принцеска, имаме удоволствието да ви представим продължението на нашата приказка. Тя е посветена специално на всички малки Принцове и техните майки.

прочети още

Ето и малко история: Нашата приказка започва още през далечната 1992г. през четката на нашият Главен дизайнер Диана Найденова.

прочети още

Игрите на принцеси са забавни и полезни за всяка малка госпожица. Те са нещо важно и част от естественото развитие на всяко малко момиченце. Като цяло чрез играта детето учи и се подготвя за живота. Магията на играта е..

прочети още

Нашите аксесоари за коса се изработват ръчно с много любов и са едно прекрасно допълнение към тоалета. За всяка дреха с марката Princeska може да измайсторим стилен аксесоар, който да бъде идеален завършек на цялостната визия на вашата малка дама.

прочети още

24 май един ден, който все повече ни кара да се замислим за важните неща в живота и за ценностите, които трябва да предадем на нашите деца. Кога е време да започнем? Как да предизвикаме интерес на децата към буквите?

прочети още

Много често настъпва объркване как се взимат точни размери при поръчка на дреха. Това е и един от най-често задаваните въпроси към екипът на Princeska. За това ще отделим по-специално внимание на този въпрос.

прочети още
/div>