Защо игрите на принцеси са полезни

Защо игрите на принцеси са полезни

В днешния динамичен свят, родителите са залети с всевъзможна информация относно възпитанието на детето. В повечето случаи, по един и същи въпрос, може да се прочетат напълно противоречиви твърдения. Такъв е въпроса и дали трябва да поощряваме малките момиченца да играят на принцеси или не. Безспорно има привърженици и на двете теории, като всяка залага на различни доводи. Ние ще обърнем внимание на приятната и полезна страна на този въпрос и ще ви оставим сами да прецените.

Игрите на принцеси са забавни и полезни за всяка малка госпожица

Принцеските игри не са само безпредметни бонбонени занимания, а са нещо важно и част от естественото развитие на всяко малко момиченце. Като цяло чрез играта детето учи и се подготвя за живота. Магията на играта е, че тя е непринудена, стимулира активното участие на въображението и доставя максимално удоволствие на детето, като по този начин то лесно запомня и се развива. Детето само решава на какво иска да играе и в коя роля му е приятно да влезе.

Каква по -хубава и мечтана роля, за едно момиченце от принцеската! Царската дъщеря си има всичко! Тя е мила и добра, красива и всички й се възхищават, притежава всички ония красиви неща - прекрасни рокли, корона, бижута, замък… Приказно! Точно, като в мечтите на всяка малка госпожица. Как тогава да не се играе на Принцеса!?…                                                                          

Момичешките игри на Принцеса са напълно естествени, доставят удоволствие и същевременно учат.

 

Ето защо:

 

  • Играта на Принцески гради самочувствие на вашата малка госпожица. В приказките принцесите имат само положителни качества на характера. Всяка принцеса е красива, добра и буди възхищение. Коя жена не обича да е в тази роля! Още повече, че в играта на принцеси, ваша дъщеря е в главната роля, под светлините на прожекторите, тя определя правилата на играта и се справя сама, също като възрастните с живота. Каква по-добра тренировка от това за бъдещето на една дама!

 

  • Играта на принцеси възпитава добродетели и положителни еталони на поведение – принцесите са добри, честни, отговорни, щедри, състрадателни, справедливи, отзивчиви и подхождат с емпатия към другите. Не искаме ли точно тези положителни качества да възпитаваме в нашите деца!

 

  • Приказните игри правят нещата от живота по-ясни. В света на приказките нещата са прости – лесно и нагледно може да се различи доброто от злото, за разлика от реалният живот.

 

  • Принцеските игри възпитават в малката госпожица чувството за стил и естетика. Стилът отличава истинската дама на всякъде, където и да отиде. Ако се възпитава от най-ранна детска възраст, той може да се превърне в естествена част от нея. Красивите рокли, правилното съчетание на цветове и аксесоари са безспорно естетични, радват окото и предразполагат всекиго. Защо вашето момиченце да не овладее тази женска тайна още от малка.

 

  • Чрез играта на Принцеси се стимулира въображението и креативността. Малките момиченца могат смело да експериментират и да използват въображението си и всякакви подръчни материали в своите игри. В светът на приказките детето тренира своето творческо мислене, то само измисля сюжета на своята история и рисува цялата картина, чрез въображението си.

 

  • Играта и вкарването на различни предмети в нея изгражда символично мислене, което е от голяма полза във всякакви ситуации в реалният живот.

 

  • Ролевите игри имат образователен характер и са генералната репетиция на децата за реалният живот. Да се играе „на някого“ е полезно така децата могат да влезнат в различни роли, да експериментират с различно поведение, да решават проблеми от ежедневието си, да уловят различни емоции и да репетират наученото от живота.

 

  • Чрез ролевата игра децата се учат да се ориентират по-добре в нова обстановка. Докато играят, децата променят заобикалящата ги среда, представя си различни ситуации и репетират различно поведение, като виждат ответната реакция на околните.

 

  • Докато играе “на някой“ детето упражнява социалните си умения и обогатява речника си.

 

  • Чрез играта детето придобива умението да си поставя цел и да я следва. Това умение може да го стимулирате още повече, като малката Принцеска взима участие в решаването на важни въпроси за „Кралското семейство“.

 

Следващият път, когато вашето момиченце реши да играе на принцеса, оставете я да се забавлява и да тренира за голямата сцена на живота…

И когато порасне, приказката ще продължи… Защото вашата малка Принцеска ще е следвала мечтите си и ще се превърне в завършена личност. В една силна Жена с много стил, самочувствие и финес, която знае как да се справи във всяка ситуация.

От Princeska

 

Вдъхновена от изминалото Световното първенство по художествена гимнастика, искам да ви разкажа за една моя голяма страст – красивите костюми на гимнастичките. Триката по художествена гимнастика са като истинско бижу - произведение на изкуството, което изглежда толкова приказно и нереално за изработка…

прочети още

В разгара на сезона на сватбите един от актуалните въпроси за булката и нейните приятелки е как ще бъдат облечени шаферките. Това е доста сложна задача, понеже имаме да съобразим няколко фактора, които понякога са в конфликт. Както знаете, повече жени на едно място трудно могат да стигнат до консенсус относно една и съща визия по темата за външният си вид – това е почти мисия невъзможна, но не съвсем.

прочети още

В навечерието на летният сезон, дизайнерката на Princeska Ани Дамянова заложи на феерични рокли и туники подходящи за всеки повод. Ревюто беше открито от най-голямото вдъхновение на дизайнерката – дъщеря й, която изтанцува красиво съчетание със сложни фигури.

прочети още

Наближава Halloween. Това не е български празник, но децата обикновено го очакват с трепет и вълнение. Може би защото в България няма карнавал….  

прочети още

Вече е началото на септември и носталгията на изминалите летни дни и морски приключения започва да ни застига. Всяка година с моята малка Принцеска се опитваме да си занесем частица от вълнуващите места, които сме посетили в нашия дом.  Събираме прекрасни малки камъчета – спомени, нежно оформени от величествената прегръдка на морето и планината.

прочети още

Ветрилото е прекрасен аксесоар, който освен прохлада може да внесе много красота и елегантност в нашият стил. В миналото нежният му полъх е бил, както признак на класа, престиж и великолепие, така и таен език на любовта…

прочети още

Как живеят децата ни? Какво ги учим с ежедневното ни отношение към тях?

прочети още

Времето се затопли и се появи усмихнатото слънчице навън. Малката Принцеска пита: „Кога ще дойде пролетта?“.

прочети още

Много благодарим на в. "БАНКЕРЪ" за прекрасната статия: Три поколения български дизайнери стъпиха на подиума на Sofia Fashion Week

прочети още

Искаме да споделим с вас една изненада. Нашето предстоящо участие на най-голямото модно събитие в България Sofia Fashion Week 2016. С голямо вълнение и вдъхновение подготвяме новата си колекция и артистичното й представяне

прочети още

Най-добрият начин да сложиш детето да спи, да го успокоиш, развеселиш или заинтригуваш е като му прочетеш приказка. А известно ли ви е, че „вълшебните истории“ могат да изпълняват ролята и на психолог?

прочети още

Винаги сме споделяли, че изработваме дрехите специално за вашите деца с много любов и с внимание към всеки детайл. Това е така, защото ние самите сме родители, всъщност така започна всичко...

прочети още

Половин година, след създаването на Принцеска, имаме удоволствието да ви представим продължението на нашата приказка. Тя е посветена специално на всички малки Принцове и техните майки.

прочети още

Ето и малко история: Нашата приказка започва още през далечната 1992г. през четката на нашият Главен дизайнер Диана Найденова.

прочети още

Нашите аксесоари за коса се изработват ръчно с много любов и са едно прекрасно допълнение към тоалета. За всяка дреха с марката Princeska може да измайсторим стилен аксесоар, който да бъде идеален завършек на цялостната визия на вашата малка дама.

прочети още

24 май един ден, който все повече ни кара да се замислим за важните неща в живота и за ценностите, които трябва да предадем на нашите деца. Кога е време да започнем? Как да предизвикаме интерес на децата към буквите?

прочети още

Много често настъпва объркване как се взимат точни размери при поръчка на дреха. Това е и един от най-често задаваните въпроси към екипът на Princeska. За това ще отделим по-специално внимание на този въпрос.

прочети още
/div>