Приказката продължава с малката Принцеска

Приказката продължава с малката Принцеска

И дойде времето да продължим приказката за Princeska!

 

Като сме ви разказвали, началото на приказката е още от миналият век ;)  Когато дизайнерката Диана Найденова – моята майка,  започна да пише с четката си върху рисуваната коприна нашата история <3

И така, аз още като малко момиче израснах сред красиви картини, модни ревюта, творчество и стил… Бях само на тринайсет години,  когато мама ми подаде четката и ми каза, че вече съм готова да рисувам върху текстил. Започнах плахо и неуверено с първият си шал, но взе че се получи :) и след него последва вторият, третият… и така неусетно започнах да създавам цели картини върху дрехите и да измислям сама дизайнът им. Когато станах на шестнайсет, вече бях готова за първото си авторско ревю….

 

И днес, приказката продължава….

„Мамо, кога ще ме научиш да рисувам върху плат?“ – пита малката ми Принцеска.

„Още е рано, трябва още малко да пораснеш.“ – е моят дежурен отговор.  

 

Малката Принцеска – моята дъщеря е моето вдъхновение. Тя е лицето на Модна къща Принцеска, а често изпълнява и ролята на  главен консултант по всички принцески, фейски и супергеройски въпроси, свързани с нашата модна линия от Приказни Герои.

 

Тя е още малка, само на девет е! Но като се замисля, от четири годишна прави ревюта и шие дрехи на куклите си…. все твори някакви ръчни красотички съвсем самичка. По някое време се провиква:

„Мамо, виж какво направих!“ а аз седя захласната от почуда и гордост от интересните й творения… не че това е „моето Гардже“ просто детето наистина ме изумява с творческите си идеи!

И докато се  усетя, се оказа, че малката Принцеска вече дава идеи за дизайна и технологиите на изработка, не само по приказните въпроси, а и по моделите от другите ни колекции!

Така един ден, когато малката Принцеска отново ми зададе дежурният въпрос:

 

 „Мамо, кога ще ме научиш да рисувам върху плат?“, изведнъж ми "светна" и й отговорих не с дежурния отговор:

„Добре, кажи какво искаш да нарисуваш?“ – попитах я аз.

„Паун, мамо!“ – отговори малката Принцеска.

„Паун ли?!“ – възкликнах аз не особено ентусиазирано.

Очаквах да си избере нещо по-простичко – цветенца, пеперудки, мацаница от цветове.… Нещо  детско - лесно за малката й ръчичка, а тя паун! Това е много сложно, изискват се точни очертания с контур и прецизност на ръката, която в повечето време виси във въздуха, без опора. Трябва голямо внимание при нанасянето на цветовете….като цяло си е доста сложничко, даже и на мен рядко ми се рисува паун, понеже е пипкава работа.

Опитах се да я разубедя и вече малко съжалявах, че се нагърбих с тази задача, но обещанията трябва да се спазват!

 И така с моята малка Принцеска започнахме да рисуваме пауни – аз върху моя туника тя върху своя. С учудване видях, как тя много точно прерисува паунът от моята туника и как решително ми заяви:

„Да ама аз ще направя перата му по-различни!“

С удивление я гледах, колко прецизно поставя контурите и как напряга малката си детска ръчичка.

„Ох, мамо това било сложно! Направо ме заболяха вените!“ – да рисуването с контур е трудно. Много се напряга ръката, понеже освен че рисува, тя трябва да упражнява постоянно натиск върху тубичката с боя и да виси във въздуха.

Но малката Принцеска се справи! И след два дена труд туниките – моята и нейната бяха готови.

Аз бях една наистина горда майка с „моето Гардже“, а тя беше една недоволна Принцеска – перфекционистка, която повтаряше, че можело да нарисува пауна по-добре.

Но аз ви оставям вие сами да видите резултата от нашата история и да си представите продължението й….

А, малката Принцеска вече ме пита:

„Мамо, кога ще е първото ми самостоятелно ревю?“ :)

 

Анна Дамянова –  дизайнер на Модна Къща Принцеска и горда майка :)

 

Започват приготовленията за новата учебна година!!! И отново искаме да зарадваме любимите учители, но дали да заложим пак на традиционният букет? Малката Принцеска иска да зарадва своите госпожи с нещо по-интересно, не просто букет. Тя вече е голяма и знае буквите до съвършенство. „Мамо нека да направим букет от букви!!!“ възкликва тя и почва да твори.

прочети още

Мина лятното издание на Парад на Модата, в което взеха участие отбрани български дизайнери и модни марки. За поредна година покана за събитието получи и Модна къща Принцеска, където представи най-новата си колекция от бутикови облекла за малки Принцове и Принцески.

прочети още

Специално за всички малки и пораснали Принцеси разработихме атрактивни рокли с безброй варианти за носене, пасващи на всяка фигура и идеални за веки повод. Звучи невероятно, нали! Това възможно ли е?! Отговорът е ДА! Оказа се напълно възможно, с помощта на само една единствена рокля може да имате различна визия всеки път и над 50 различни варианта да я носите ;) И още по-хубаво - с една рокля може да смените тоалета си колкото пъти пожелаете през денят!

прочети още

Вдъхновена от изминалото Световното първенство по художествена гимнастика, искам да ви разкажа за една моя голяма страст – красивите костюми на гимнастичките. Триката по художествена гимнастика са като истинско бижу - произведение на изкуството, което изглежда толкова приказно и нереално за изработка…

прочети още

В разгара на сезона на сватбите един от актуалните въпроси за булката и нейните приятелки е как ще бъдат облечени шаферките. Това е доста сложна задача, понеже имаме да съобразим няколко фактора, които понякога са в конфликт. Както знаете, повече жени на едно място трудно могат да стигнат до консенсус относно една и съща визия по темата за външният си вид – това е почти мисия невъзможна, но не съвсем.

прочети още

В навечерието на летният сезон, дизайнерката на Princeska Ани Дамянова заложи на феерични рокли и туники подходящи за всеки повод. Ревюто беше открито от най-голямото вдъхновение на дизайнерката – дъщеря й, която изтанцува красиво съчетание със сложни фигури.

прочети още

Наближава Halloween. Това не е български празник, но децата обикновено го очакват с трепет и вълнение. Може би защото в България няма карнавал….  

прочети още

Вече е началото на септември и носталгията на изминалите летни дни и морски приключения започва да ни застига. Всяка година с моята малка Принцеска се опитваме да си занесем частица от вълнуващите места, които сме посетили в нашия дом.  Събираме прекрасни малки камъчета – спомени, нежно оформени от величествената прегръдка на морето и планината.

прочети още

Ветрилото е прекрасен аксесоар, който освен прохлада може да внесе много красота и елегантност в нашият стил. В миналото нежният му полъх е бил, както признак на класа, престиж и великолепие, така и таен език на любовта…

прочети още

Как живеят децата ни? Какво ги учим с ежедневното ни отношение към тях?

прочети още

Времето се затопли и се появи усмихнатото слънчице навън. Малката Принцеска пита: „Кога ще дойде пролетта?“.

прочети още

Много благодарим на в. "БАНКЕРЪ" за прекрасната статия: Три поколения български дизайнери стъпиха на подиума на Sofia Fashion Week

прочети още

Искаме да споделим с вас една изненада. Нашето предстоящо участие на най-голямото модно събитие в България Sofia Fashion Week 2016. С голямо вълнение и вдъхновение подготвяме новата си колекция и артистичното й представяне

прочети още

Най-добрият начин да сложиш детето да спи, да го успокоиш, развеселиш или заинтригуваш е като му прочетеш приказка. А известно ли ви е, че „вълшебните истории“ могат да изпълняват ролята и на психолог?

прочети още

Винаги сме споделяли, че изработваме дрехите специално за вашите деца с много любов и с внимание към всеки детайл. Това е така, защото ние самите сме родители, всъщност така започна всичко...

прочети още

Половин година, след създаването на Принцеска, имаме удоволствието да ви представим продължението на нашата приказка. Тя е посветена специално на всички малки Принцове и техните майки.

прочети още

Ето и малко история: Нашата приказка започва още през далечната 1992г. през четката на нашият Главен дизайнер Диана Найденова.

прочети още

Игрите на принцеси са забавни и полезни за всяка малка госпожица. Те са нещо важно и част от естественото развитие на всяко малко момиченце. Като цяло чрез играта детето учи и се подготвя за живота. Магията на играта е..

прочети още

Нашите аксесоари за коса се изработват ръчно с много любов и са едно прекрасно допълнение към тоалета. За всяка дреха с марката Princeska може да измайсторим стилен аксесоар, който да бъде идеален завършек на цялостната визия на вашата малка дама.

прочети още

24 май един ден, който все повече ни кара да се замислим за важните неща в живота и за ценностите, които трябва да предадем на нашите деца. Кога е време да започнем? Как да предизвикаме интерес на децата към буквите?

прочети още

Много често настъпва объркване как се взимат точни размери при поръчка на дреха. Това е и един от най-често задаваните въпроси към екипът на Princeska. За това ще отделим по-специално внимание на този въпрос.

прочети още
/div>