Princeska стъпва на модната сцена на SFW 2016

Princeska стъпва на модната сцена на SFW 2016

Искаме да споделим с вас една изненада J Нашето предстоящо участие на най-голямото модно събитие в България Sofia Fashion Week 2016. С голямо вълнение и вдъхновение подготвяме новата си колекция и артистичното й представяне ;)  Много сме щастливи, че модните събития и традициите в българската мода се възраждат отново. Благодарим на организаторите!

"Princeska е нова българска марка за бутикови детски дрехи с мото да „създава приказка в реалността и да сбъдва детските мечти“, за което се грижи опитен дизайнерски екип с дълга история.

Историята започва още през далечната 1992г. през четката на Главният дизайнер и създател на марката Диана Найденова. По това време, тя изработва бутикови облекла и уникати, като страстта й е рисуваната коприна и превръща моделирането на дрехата в изкуство. Диaна Найденова има множество самостоятелни изложби, ревюта и участия в Фестивала на висшата и авангардна мода и Форум българска мода. През 1996 г. Диана получава първа награда в раздела „Рисувана коприна“ от Асоциацията на българските дизайнери.
Любовта си към модата успява да предаде на малката си дъщеря Ани, която по онова време е на 13 години. Двете заедно създават изкуство и “подчиняват материите на безграничната им творческа фантазия.“ Л. Стойков (Алманах на българската мода 2001.) Само на 16 години, Ани дебютира със самостоятелна модна колекция и открива Форум българска мода, по това време тя е най-младият дизайнер на България.

Тандемът майка и дъщеря имат много самостоятелни ревюта и медийни изяви, включително представят България по модния канал ftv (fashion tv). Тяхното призвание е да обличат в красота малки и големи.

След няколко години прекъсване, през 2015 г. създават марката Princeska. Вдъхновени от най-малките, творят с много любов, ентусиазъм и внимание към всеки детайл. В творческите си стремежи те успяват да съчетаят стилната и красива линия на дрехата, изпълнена от скъпи материи и ръчно изработени елементи със специално разработени кройки, които са пригодни за активните детски игри. Гаранцията за удобство на дизайнерските дрехи с марка Princeska идва от консултантите, които са част от творческият екип. Това са малките Принцески – третото поколение на семейството и модните лица на марката.

Очаквайте „приказката в реалността“, която ще ни представи Princeska през втората вечер на най-голямото модно събитие в България Sofia Fashion Week 2016."

Източник: sofiafashionweek.com

Вдъхновена от изминалото Световното първенство по художествена гимнастика, искам да ви разкажа за една моя голяма страст – красивите костюми на гимнастичките. Триката по художествена гимнастика са като истинско бижу - произведение на изкуството, което изглежда толкова приказно и нереално за изработка…

прочети още

В разгара на сезона на сватбите един от актуалните въпроси за булката и нейните приятелки е как ще бъдат облечени шаферките. Това е доста сложна задача, понеже имаме да съобразим няколко фактора, които понякога са в конфликт. Както знаете, повече жени на едно място трудно могат да стигнат до консенсус относно една и съща визия по темата за външният си вид – това е почти мисия невъзможна, но не съвсем.

прочети още

В навечерието на летният сезон, дизайнерката на Princeska Ани Дамянова заложи на феерични рокли и туники подходящи за всеки повод. Ревюто беше открито от най-голямото вдъхновение на дизайнерката – дъщеря й, която изтанцува красиво съчетание със сложни фигури.

прочети още

Наближава Halloween. Това не е български празник, но децата обикновено го очакват с трепет и вълнение. Може би защото в България няма карнавал….  

прочети още

Вече е началото на септември и носталгията на изминалите летни дни и морски приключения започва да ни застига. Всяка година с моята малка Принцеска се опитваме да си занесем частица от вълнуващите места, които сме посетили в нашия дом.  Събираме прекрасни малки камъчета – спомени, нежно оформени от величествената прегръдка на морето и планината.

прочети още

Ветрилото е прекрасен аксесоар, който освен прохлада може да внесе много красота и елегантност в нашият стил. В миналото нежният му полъх е бил, както признак на класа, престиж и великолепие, така и таен език на любовта…

прочети още

Как живеят децата ни? Какво ги учим с ежедневното ни отношение към тях?

прочети още

Времето се затопли и се появи усмихнатото слънчице навън. Малката Принцеска пита: „Кога ще дойде пролетта?“.

прочети още

Много благодарим на в. "БАНКЕРЪ" за прекрасната статия: Три поколения български дизайнери стъпиха на подиума на Sofia Fashion Week

прочети още

Най-добрият начин да сложиш детето да спи, да го успокоиш, развеселиш или заинтригуваш е като му прочетеш приказка. А известно ли ви е, че „вълшебните истории“ могат да изпълняват ролята и на психолог?

прочети още

Винаги сме споделяли, че изработваме дрехите специално за вашите деца с много любов и с внимание към всеки детайл. Това е така, защото ние самите сме родители, всъщност така започна всичко...

прочети още

Половин година, след създаването на Принцеска, имаме удоволствието да ви представим продължението на нашата приказка. Тя е посветена специално на всички малки Принцове и техните майки.

прочети още

Ето и малко история: Нашата приказка започва още през далечната 1992г. през четката на нашият Главен дизайнер Диана Найденова.

прочети още

Игрите на принцеси са забавни и полезни за всяка малка госпожица. Те са нещо важно и част от естественото развитие на всяко малко момиченце. Като цяло чрез играта детето учи и се подготвя за живота. Магията на играта е..

прочети още

Нашите аксесоари за коса се изработват ръчно с много любов и са едно прекрасно допълнение към тоалета. За всяка дреха с марката Princeska може да измайсторим стилен аксесоар, който да бъде идеален завършек на цялостната визия на вашата малка дама.

прочети още

24 май един ден, който все повече ни кара да се замислим за важните неща в живота и за ценностите, които трябва да предадем на нашите деца. Кога е време да започнем? Как да предизвикаме интерес на децата към буквите?

прочети още

Много често настъпва объркване как се взимат точни размери при поръчка на дреха. Това е и един от най-често задаваните въпроси към екипът на Princeska. За това ще отделим по-специално внимание на този въпрос.

прочети още
/div>