Малко история – кои сме ние от Princeska

Малко история – кои сме ние от Princeska

Ето и малко история: Нашата приказка започва още през далечната 1992г. през четката на нашият Главен дизайнер Диана Найденова.

Из „АЛМАНАХ НА БЪЛГАРСКАТА МОДА“ 2001 Любомир Стойков

Диана Найденова е родена в София. След завършване на гимназия записва техникум по приложни изкуства в столицата.

През 1992г. създава собствена фирма за изработка на бутикови облекла и уникати „Артемида 89“. Оттогава започва да се занимава предимно с рисуван коприна.

КОЛЕКЦИИ И ТЕНДЕНЦИИ

Желанието на дизайнерката е да внесе повече уникалност и елегантност в гардероба на нежния пол и я кара да се посвети на модата вече 10 години.

Моделите й от ръчно рисувана коприна и шифон , създадени съвместно с дъщеря й Анна Найденова , която тя е обучила, успяват да подчинят материите на безграничната им творческа фантазия. Върху нежния плат те изобразяват картини, вдъхновени от флората и фауната, а също и от българския фолклор. Това е техният начин да придадат оригиналност и неповторимост на моделите. Картините рисувани върху коприна, са заредени с положителна енергия и действат успокояващо.

В колекциите си в зависимост от сезона дизайнерките използват съчетания от различни материи – трико, кашмир, лен с рисувана коприна, шифон и дантела, обагрена в необходимия цвят, който прелива във всичките си тоналности. Деликатният рисунък се вмъква така, че да обагри дрехата и да й придаде повече шик, допълнен с необходимите за дрехата аксесоари като рисуваните шалове.

Това е причината техните творби да се предлагат из цяла Европа, където не липсват ценители на това изкуство. Диана и Анна Найденови работят по поръчка, като се съобразяват с индивидуалните изисквания на клиентите.

ИЗЯВИ И НАГРАДИ

В началото си на кариерата си Диана Найденова започва със самостоятелни изяви към Съюза на Българските Художници. Участва и във Фестивала на висшата и авангардна мода, но постепенно се преориентира към самостоятелни изяви.

Тандемът майка – дъщеря се извява редовно и на Форум българска мода.

През 1996г. Диана Найденова получава първа награда в раздела „Рисувана коприна“ от Асоциацията на българските дизайнери на Фестивала за висша и авангардна мода в България.“

 

От 2009 г. следват няколко години прекъсване, за се възроди приказката отново през 2015 г. и да създадем марката Princeska. Вдъхновени от най-малките, тандемът майка и дъщеря започваме отново да творим. С много любов и ентусиазъм, със специално внимание към всеки детайл. Защото вярваме в красивото и приказката трябва да продължи.

Диана Найденова

Вдъхновена от изминалото Световното първенство по художествена гимнастика, искам да ви разкажа за една моя голяма страст – красивите костюми на гимнастичките. Триката по художествена гимнастика са като истинско бижу - произведение на изкуството, което изглежда толкова приказно и нереално за изработка…

прочети още

В разгара на сезона на сватбите един от актуалните въпроси за булката и нейните приятелки е как ще бъдат облечени шаферките. Това е доста сложна задача, понеже имаме да съобразим няколко фактора, които понякога са в конфликт. Както знаете, повече жени на едно място трудно могат да стигнат до консенсус относно една и съща визия по темата за външният си вид – това е почти мисия невъзможна, но не съвсем.

прочети още

В навечерието на летният сезон, дизайнерката на Princeska Ани Дамянова заложи на феерични рокли и туники подходящи за всеки повод. Ревюто беше открито от най-голямото вдъхновение на дизайнерката – дъщеря й, която изтанцува красиво съчетание със сложни фигури.

прочети още

Наближава Halloween. Това не е български празник, но децата обикновено го очакват с трепет и вълнение. Може би защото в България няма карнавал….  

прочети още

Вече е началото на септември и носталгията на изминалите летни дни и морски приключения започва да ни застига. Всяка година с моята малка Принцеска се опитваме да си занесем частица от вълнуващите места, които сме посетили в нашия дом.  Събираме прекрасни малки камъчета – спомени, нежно оформени от величествената прегръдка на морето и планината.

прочети още

Ветрилото е прекрасен аксесоар, който освен прохлада може да внесе много красота и елегантност в нашият стил. В миналото нежният му полъх е бил, както признак на класа, престиж и великолепие, така и таен език на любовта…

прочети още

Как живеят децата ни? Какво ги учим с ежедневното ни отношение към тях?

прочети още

Времето се затопли и се появи усмихнатото слънчице навън. Малката Принцеска пита: „Кога ще дойде пролетта?“.

прочети още

Много благодарим на в. "БАНКЕРЪ" за прекрасната статия: Три поколения български дизайнери стъпиха на подиума на Sofia Fashion Week

прочети още

Искаме да споделим с вас една изненада. Нашето предстоящо участие на най-голямото модно събитие в България Sofia Fashion Week 2016. С голямо вълнение и вдъхновение подготвяме новата си колекция и артистичното й представяне

прочети още

Най-добрият начин да сложиш детето да спи, да го успокоиш, развеселиш или заинтригуваш е като му прочетеш приказка. А известно ли ви е, че „вълшебните истории“ могат да изпълняват ролята и на психолог?

прочети още

Винаги сме споделяли, че изработваме дрехите специално за вашите деца с много любов и с внимание към всеки детайл. Това е така, защото ние самите сме родители, всъщност така започна всичко...

прочети още

Половин година, след създаването на Принцеска, имаме удоволствието да ви представим продължението на нашата приказка. Тя е посветена специално на всички малки Принцове и техните майки.

прочети още

Игрите на принцеси са забавни и полезни за всяка малка госпожица. Те са нещо важно и част от естественото развитие на всяко малко момиченце. Като цяло чрез играта детето учи и се подготвя за живота. Магията на играта е..

прочети още

Нашите аксесоари за коса се изработват ръчно с много любов и са едно прекрасно допълнение към тоалета. За всяка дреха с марката Princeska може да измайсторим стилен аксесоар, който да бъде идеален завършек на цялостната визия на вашата малка дама.

прочети още

24 май един ден, който все повече ни кара да се замислим за важните неща в живота и за ценностите, които трябва да предадем на нашите деца. Кога е време да започнем? Как да предизвикаме интерес на децата към буквите?

прочети още

Много често настъпва объркване как се взимат точни размери при поръчка на дреха. Това е и един от най-често задаваните въпроси към екипът на Princeska. За това ще отделим по-специално внимание на този въпрос.

прочети още
/div>