За нас
За нас

Искаме да ви разкажем нашата приказка и да ви покажем, че може и в българската мода да има приемственост и традиции

Ние сме три поколения жени, които предават една на друга страстта си към модата и любовта към изкуството, съчетало в себе си стил и красота.

Нашата приказка започва още през далечната 1992г. през четката на Главният дизайнер на  Princeska  Диана Найденова – моята майка. По това време, тя изработва бутикови облекла и уникати, като страстта й е  рисуваната коприна и превръща моделирането на дрехата в изкуство. Диана Найденова има множество самостоятелни изложби и ревюта и участия в „Фестивала на висшата и авангардна мода“ и „Форум българска мода“ , през 1996г. получава първа награда за Дизайнер на годината в раздела „Рисувана коприна“ от Асоциацията на българските дизайнери.

Диана предава любовта си към дизайна на мен - малката си дъщеря Ани, по онова време бях на 13 години.  А на 16 г. вече бях готова за самостоятелна колекция и направих моят дебют на Форум българска мода, като бях обявена за най-младата дизайнерка на България.

От тогава двете заедно започнахме да творим общи модели и както казва проф. Стойков за нас: „…успяват да подчинят материите на безграничната им творческа фантазия. Върху нежния плат те изобразяват картини, вдъхновени от флората и фауната, а също и от българския фолклор... Картините рисувани върху коприна, са заредени с положителна енергия и действат успокояващо.“ Л. Стойков(Алманах на българската мода 2001).  

Нашият тандем - майка и дъщеря сътвори множество самостоятелни ревюта и имаме много медийни изяви. Наше ревю беше включено и в първото представяне на  България по модният канал ftv (fashion tv).

Следват няколко години прекъсване, създадохме през 2015г. марката Princeska, за да се възроди приказката отново :) Вдъхновени от най-малките, нашите собствени деца започваме отново да творим. С много любов и ентусиазъм, със специално внимание към всеки детайл и стремеж да съчетаваме стилната и  красива линия на дрехата, изпълнена от скъпи материи и ръчно изработени елементи със специално разработени кройки, удобни за активните детски игри.

Вече готвим третото поколение от нашето семейство нашите малки Принцески, които са модни лица на марката и главните консултанти на Princeska. Макар и само на пет години, дъщеря ми седи неотлъчно до мен когато творя и все ме моли за някоя боичка или мънисто и парченце плат, че да ушие дрешки на куклите или да си направи шнола… :)

Това е нашата приказка. С много любов и вдъхновение, продължаваме да творим и да се стараем да сбъдваме детските мечти, като създаваме приказка в реалността. Защото вярваме в изкуството, красотата, усмивките и приказката трябва да продължи…

 

Защо са различни дрехите с марка Princeska?

 

Дрехите с марката Princeska са бутикови ушити по поръчка специално за вашата малка Принцеска или Принц от качествени и скъпи материали, като коприна, дантела, кадифе, шифон, тюл и органза и подплатени с естествени материи, с цел конфорт и сигурност на нежната детска кожа. Произведени от нашият опитен дизайнерски екип, работещ в творческа атмосфера, сред красивата природа и чистя въздух в полите на Витоша на истинска слънчева светлина. За това можем спокойно да кажем, че нашите дрехи са заредени с вдъхновяващите природни красоти на България.

Малките Принцески и Принцове са нашето вдъхновение, създаваме модели, които сбъдват детски мечти и приказките оживяват. Освен със своят стил и лукс, нашите дрехи се отличават и с невероятно удобство, със специално разработени кройки, които са пригодни за активните детски игри и забавления. Всяка наша дреха е предварително изпробвана от нашите собствени деца, в техните щури игри и празнични „балове“. Целта ни е непрекъснато да усъвършенстваме кройките с цел по-голямо удобство, безопасност и лекота при движение. Ако имате идеи и препоръки да направим още по-приятни детските игри ще се радваме да ги споделите с нас.

 

Всички наши дрехи са бутикови, произведени в лимитирани серии – гаранция за тяхната уникалност.

 

Това е част от нашата философия - освен че сбъдваме мечтите на вашето дете, ние правим дрехите за него специални. Всяка изработена от нас дреха е дизайнерска, с голямо внимание към всеки детайл, направена с много любов, с ръчно изработени елементи, инкрустирани мъниста, а на места и с ръчно рисувани орнаменти. Така може да сте сигурни, че където и да я облече вашето дете, то ще е уникално, стилно, елегантно и неотразимо.

Нашата Мисия: С опитният ни дизайнерски екип и съветите и препоръките от нашите малки консултанти – самите деца. Да сбъдваме детските мечти, като създаваме приказка в реалността с приказните ни облекла :)

Визия: Децата са нашият приоритет. Стараем се да откликнем на техните желания и копнежи, като сътворим дрехите на техните мечти – красиви, стилни, царствени, същевременно удобни и практични за детски игри :)

Цели:

  • Да предлагаме бутикови, качествени, ръчно изработени дизайнерски детски облекла;
  • Непрекъснато да усъвършенстване конструкцията и кройката на нашите модели с цел, създаване на удобни дрехи за детските игри;
  • Да създадем качествено производство със грижа за персонала, с естествена слънчева светлина и вдъхновение от природата;
  • Да отворим допълнителни работни места, с приоритет грижа към майките;
  • Да създадем качествена марка, която да дарява радост на децата по цял свят;
  • Да сбъдваме детските мечти и да създаваме детски усмивки;

 

С много любов от Рrinceska

Princeska на Sofia Fashion Week